طراوت بهاری، سرسبزی و سرزندگی، کار و تلاش و باغبانی و کشاورزی به همراه آب و چشمه و رودهای جاری را، همه و همه در روستای زیبای مهرگِرد سمیرم میتوان به تماشا نشست و لذت برد.
روستایی از توابع بخش وردشت در ۱۵ کیلومتری شمال غرب سمیرم که بر بلندای بلندیها، واقع شده و باغهای پایین دست آن از فراز این روستا، چشم اندازی شگفت و کم نظیر را به تصویر کشیده است.
پیشینه تاریخی روستا به عهد ساسانیان باز میگردد و از جمله روستاهای تُرک زبان، پرجمعیت و پر جنب و جوش شهرستان سمیرم بویژه در این فصل که زمان کار و کشت و کشاورزی است، محسوب میشود.
ورودی روستا شیب دار است و تا انتها همین خیابان اصلی است که خاتمه مییابد. در همان ورودی کلانتری، پمپ بنزین، مدرسه شبانه روزی و سوله ای بزرگ به چشم میخورد.
بانک کشاورزی در میانه این آبادی خوش، شلوغ است و این را میرساند که عمده و شاید همه اهالی کشاورزند یا کار بانکی دارند که در این تنها شعبه بانک روستا و روستاهای اطراف را انجام میدهند.
عبور تراکتورها و تیلرها نیز از میان باغها زیاد به چشم میخورد. گویا این زمان بیشتر مشغول سم زدن به درختان سیب هستند.
دفتر شورای حل اختلاف روستای مهرگرد هم، محل رفت و آمد عموم مردم برای حل و فصل کارهایشان که عمده مربوط به مسائل مرتعی، منابع طبیعی، زمینهای ملی، چاهها و دیگر موارد مربوط به بخش دامی و کشاورزی است میشود.
مرغ و خروس و اردک، در حیاط یکی از خانههای روستا که درب آن باز بود مشغول و سرگرمند. زن روستایی هم پرّه ای از پشم گوسفندان در دست میچرخاند و می ریسد و نخ و طناب درست میکند.
مسجد، پایگاه بسیج، شرکت تعاونی روستایی، دفتر مخابراتی، آب و برق و تلفن، جاده آسفالته، دفتر بیمه محصولات کشاورزی، خانه بهداشت، داروخانه و مراکز تجاری فنی و تأمین مایحتاج مردم مانند تولید قارچ از دیگر امکانات و دفاتر فعال این روستا هستند.
تنها نانوایی روستا در قسمت جنوبی آن هم مشتری دندان گیری ندارد چرا که زنان قشقایی، نان خانگی (یوخه) می پزند و تافتون کمتر مصرف میکنند.
صنعت و هنر دست هنرمندان مهرگرد هم که زبانزد است. همین بهمن ماه پارسال بود که مشاور و ارزیاب معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور برای ارزیابی ثبت ملی شدن به این آبادی سفری داشت و گفت: مهرگرد، ظرفیت و قابلیت جهانی در زمینه گردشگری و صنایع دستی عشایری و روستایی برخوردار است.
ویدا توحیدی، این را هم گفته بود که در حالی این روستا به عنوان نماد صنایع دستی سمیرم برای ثبت ملی معرفی میشود که ظرفیتهای جهانی شدن را هم داراست.
جعفر جعفرصالحی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز همان زمان با اشاره به رتبه سوم صنایع دستی سمیرم در استان گفت: مهرگرد برند صنایع دستی ملی است که در آینده در توسعه اقتصادی و گردشگری کل شهرستان تأثیر خواهد گذاشت.
تأثیر و توسعهای که با مشارکت همه مردم و بخش غیر دولتی محقق میشود و مهرگرد زیبای سمیرم را بیش از پیش بر سر زبانها و انتخاب سفر مسافران و گردشگران در هر چهار فصل سال خواهد انداخت.
نمد مالی، گلیم وجاجیم بافی از جمله مهمترین صنایع دستی شهرستان سمیرم است که به گفته سجاد افشاری، سابق اداره میراث فرهنگی سمیرم اقدامها و کارهای خوبی پیرامون ایجاد کارگاهها و فروشگاههایی برای این صنایع دستی انجام شده است.
ثبت دو رشته صنایع دستی نمد مالی و گلیم بافی سمیرم در آثار یونسکو نیز قابل اشاره در سخنان این مدیر سابق است که باز هم نشان از ظرفیت بالای توسعه، تحقیق و البته کار در این بخش اثربخش همراه با رونق اقتصاد روستایی و محلی است و مهرگرد نیز بعنوان مرکز و محور این فعالیت، همین راهبرد مؤثر را دنبال خواهد کرد.
گذشته از این موارد، توسعه کمپهای عشایری و بوم گردی روستایی نیز با معرفی و تبلیغ بهتر و بیشتر این دست مناطق و آبادیها، روز به روز باعث توجه و رونق زیرساختی و اقتصادی روستایی و شهرستانی خواهد شود.
حالا اما در عصرگاهانی دلپذیر، سر و صدای مرغ، خروس، گاو و گوسفند نیز از برخی خانهها و مزارع اطراف به گوش میرسد. برخی هم مشغول عبوردادن گلّه کوچک گوسفندان خود از جاده آسفالته روستا هستند. سگ گله هم مرتب در حال انجام وظیفه خود یعنی دور زدن و گشت و گذار اطراف گوسفندان است.
کم کم هوا رو به تاریک شدن میرود و صدای دلنشین اذان از تنها مسجد روستا، به گوش میرسد. نمازمان را میخوانیم و به خانه بر میگردیم.
باشد که تا زمان رسیدن سیبهای خوش طعم و عطر در مهرماه، باز هم به این روستای دیدنی و با صفا، سفر کنیم.
اینجا زندگانی خالی نیست، مهربانی هست، سیب هست، ایمان هست. اینجا گردهمایی همه زیباییهای خاطره انگیز در مهرگردِ زیبایِ سرزمین هزارچشمه است.
گزارش از محمود افشاری-
www.sahebnews.ir/958245
انتهای پیام/