
کوچ زود هنگام عشایر/ تصویری
امسال هم با وجود بارش های خوبی که در منطقه قشلاقی عشایر داشتیم، باز هم برخی از عشایر زودتر از موعد به سمیرم آمدند.
به گزارش گروه چند رسانه ای سمنا، هر سال کوچ زودتر از موعد عشایر از قشلاق به ییلاق سبب تخریب و فرسایش و به هم خوردن توازن منابع طبیعی، افزایش هزینه و کاهش علوفه دام در مراتع و افزایش بیماری مشترک دام و انسان میشود. اواخر اردیبهشت به علت افزایش ظرفیت مراتع بهترین زمان برای کوچ ییلاق عشایر است که توصیه شده است عشایر در ۲۵ اردیبهشتماه کوچ ییلاقی خود را به مناطق سردسیری و گلوگاههای استان آغاز کنند.
این تاریخ به گونهای انتخاب شده است تا طبیعت بتواند خود را با شرایط آب و هوایی وِفق دهد و گیاهان رشد مناسب برای برداشت داشته باشند. اگر دامهای عشایر زودتر از موعد به این مراتع وارد شوند، نه تنها موجب نابودی طبیعت شده بلکه با ازبین رفتن مراتع آینده کوچ نشینی خود را به خطر خواهند انداخت.
ییلاق زود هنگام عشایر ایل قشقایی به شهرستان سمیرم هر سال انتقادات فراوانی همراه دارد و علاوه بر اینکه ناراحتی مردم محلی را بر می انگیزد موجب انتقاد شدید مسئولان این حوزه نیز می شود. به جرات میتوان گفت، قرق شکنی که موجب تخریب طبیعت می شود یک نمونه واضح از قانون شکنی است که قانون راهکاری برای مقابله با آن ندارد و هر سال اردیبهشت ماه شاهد تکرار این موضوع هستیم.
“کوچ زود هنگام عشایر ایل قشقایی به شهرستان سمیرم آغاز شد و در دو روز گذشته نخستین خانوارهای عشایر با دامهایشان وارد مراتع ییلاقی این شهرستان شدند و قرق را شکستند.“ این خبری است که هر ساله در خبرگزاریها منتشر میشود و مسئولان امر نیز هنوز راهکار مناسبی برای حفظ و دفاع از طبیعت شهرستان سمیرم پیدا نکردهاند.
و اما امسال، امسال هم با وجود بارش های خوبی که در منطقه قشلاقی عشایر داشتیم، باز هم برخی از عشایر زودتر از موعد به سمیرم آمدند.
