
چقدر تحریف امام را جدی گرفته ایم؟/ شناخت عمیق اندیشه های امام؛ پاد زهر تحریف ها
چرا امروز و پس از ۲۷ سال سخن از تحریف امام است؟ وسوال جدیتر، چقدر توانسته ایم نسبت به شناخت ابعاد شخصیتی امام همت گماشته و آن را در جامعه نشر و گسترش دهیم؟ نیروهای مؤمن و انقلابی چه میزان تلاش کرده اند تا جلوی ایجاد انحراف را بگیرند؟
به گزارش تیم رصد پایگاه خبری سمنا به نقل از صاحب نیوز-محسن آنالویی/ سخن گفتن درباره امام و اندیشههای ناب ایشان نیازمند مطالعهای ژرف در آثار آن عالم ربانی است. فقیه دانشمندی که آثارش بعد مکان و زمان ندارد. متخصص و غیرمتخصص نمیشناسد. برای همه با تشخیص نیاز نسخه شفابخشی دارد. تنها کافی است به آثار این طبیب حاذق و ماهر رجوع کنیم و نسخه خود را بیابیم و بهره ببریم. البته از ویژگیهای دیگر و برجسته آثار امام خمینی (ره) در عین پرمغز بودن دارای متونی قابلفهم برای همگان است.
۱۴ خرداد و سالگرد ارتحال امام مهربانیها حضرت روالله در پیش است. این روزها فرصت خوبی است تا پیرامون شخصیت بزرگ امام(ره) بیشتر توجه کنیم. امام را با همه اندیشههای نابش بشناسیم. حتماً به یاد دارید مقام معظم رهبری سال گذشته در مراسم سالگرد ارتحال حضرت روحالله با طرح این مسئله که در آثار و اندیشههای امام تحریف میشود؛ سخنانی قابلتأمل برای ملت عزیزمان ارائه نمودند. حال سؤال اصلی این است آیا پساز یکسال از آن تذکر رهبر فرزانه انقلاب، تغییری در ما به منظور جلوگیری از تحریف خط امام ایجاد شد؟ اصلا آیا تابحال از خود پرسیدهایم چقدر امام را میشناسیم؟ اصلا نگا ما به انقلاب اسلامی با نگاه امام و انتظار ایشان تناسب دارد؟ چرا امروز و پس از ۲۷ سال سخن از تحریف امام است؟ وسوال جدیتر، چقدر توانسته ایم نسبت به شناخت ابعاد شخصیتی امام همت گماشته و آن را در جامعه نشر و گسترش دهیم؟ آیا تاریخ سراغ دارد کسی را که بعد از سالها اینگونه یاد و نامش در قلوب عدالتخواهان جهان زنده باشد؟
سعی بر این است یکی از عوامل ایجاد تحریف در اندیشه امام را مورد بررسی قرار داده و سپس راهکارهایی در حد توان برای آنها نیز ارائه شود.
وقتی رهبر عزیزمان سال قبل در مراسم ارتحال امام و در ابتدای سخنرانیشان از تحریف امام سخن به میان آوردند ذهنها با این سؤال روبرو میشود که ما که خود را جزئی از مجموعههای مؤمن و انقلابی میدانیم، چه میزان تلاش نمودهایم تا جلوی ایجاد انحراف را بگیریم؟ سهم من و شما در جلوگیری از تحریف چیست؟ به نظرتان چرا عدهای به مصداق مثل معروف در روز روشن دروغ میگویند؟
شاید یکی از علتهایش غفلت ماست. از میان علتهای مختلف در ایجاد تحریف شاید ما که خود را جزء نیروهای مؤمن و انقلابی میدانیم نیز مقصر باشیم. چون به نظرم آنگونه که شایسته امام بود که نه اصلاً نیازمان بود به سراغ این مرد نرفتیم و یا هر زمان هم که از او و آثارش سراغی میگیریم عمیق نمیشویم. سخن زیاد گفتهایم و بسیار نوشتهایم اما سبک و سیاق او را بهصورت کامل و جامع نه شناختهایم و نه شناساندهایم و شاید به دلیل شناخت ناقصمان است که امروز عدهای جرات مییابند تا آنگونه که دلشان میخواهد امام را تعریف کنند، خاطره بسازند و برایمان قصه بگویند؟
بهراستی اگر من و شما قبل از آنکه این عده قلیل بخواهند اینگونه نسبت به امام جفا کنند بامطالعه در چارچوب فکری امام بزرگوارمان، پادزهر را در جامعه تزریق نماییم؛ آنوقت دیگر کسی به خود اجازه چنین کاری میداد؟ البته مردم عزیزمان آنقدر هوشیار بصیرند که تاکنون به چنین قلمها و زبانهایی بها ندادهاند و نخواهند داد. به همین جهت و با توجه به فرمایش رهبر عزیزمان مبنی بر استخراج معیارهای خط واقعی امام وظیفهمان سنگینترشد حال چه باید کرد؟
بیتردید با توجه به ظرفیتهای بسیار خوب و ارزشمند بالقوه و بالفعل در بین مجموعهها و تشکلهای انقلابی میتوان با اقداماتی در جهت این مطالبه گام برداشته و البته شناختمان درباره امام را عمیقتر نموده و با منظم ساختن چارچوب فکری خود، سهممان را در انتشار رایحه خوش گل خوشبویی چون آن شاعر حکیم فزونی بخشیم.
۱- نکته اول برای آنکه بتوانیم در بین لایههای مختلف جامعه تأثیرگذار باشیم ابتدا مطالعه لازم است. تشکیل گروههای مطالعاتی درباره این مهم و استخراج معیارها با بهرهگیری از اساتید و صاحبنظران در این حوزه از اولویتهای بحث است. قطعاً هرکدام ازنیروهای انقلابی در مجموعه خود حلقههای مطالعاتی و دورههای آموزشی برای بحث درباره آثار بزرگان مختلف را تاکنون تشکیل دادهاید که در جای خود بسیار ارزشمند و مغتنم است ولیکن توجه به آثار امام روحالله باید جایگاه ویژهای را در بین مطالعات علمی و تخصصی تشکلهای ارزشی یافته و با دقت بیشتری آثار را موردمطالعه قرار دهیم. فراموش نکنیم این پیشنهاد نفی مطالعات درباره اندیشمندان وعالمان برجسته دیگر نیست.
۲- یکی از راههایی که به نظر میرسد کوتاهیهایی نیز دراینباره صورت گرفته است، برگزاری جلسات مختلف آزاداندیشی با قالبهای گوناگون برای تحلیل شخصیت امام توسط سلیقههای گوناگون سیاسی است. چراکه عوام جامعه به دلایل گوناگون، شناخت دقیقی از امام و اندیشههای ایشان نداشته و حتی گاهی اوقات شناخت غلطی همچون آنچه رهبر معظم انقلاب در خصوص دو دیدگاه موجود در نگاه به امام مبنی بر نگاه متحجرانه و نگاه لیبرالیستی مطرح نمودند شکلگرفته است. و همین مسئله سد بزرگی را در مقابلشان برای رسیدن به دریای بیکران اندیشههای امام ایجاد کرده است. و آنچه امروز مطرح میکنند اغلب شبهاتی است که بهواسطه همین تحریفها در ذهنشان شکل یافته است. و به همین جهت با هوشیاریای که دارند برای رسیدن به واقعیت تلاش میکنند و همواره به دنبال تریبونی هستند تا بتوانند نظراتشان را مطرح کرده و پاسخ بشنوند و لذا برگزاری اینگونه جلسات علاوه بر جذابیت میتواند تغییری در ساختار ذهنی آنها به وجود آورده و مخاطب خود باعلاقه و به اختیار وقتی احساس نزدیکی کرد و صدق را شناخت مسیر را انتخاب مینماید.
۳- سومین نکته معرفی امام شناسان واقعی است. بیتردید یکی از راههای شناخت خط واقعی امام رجوع به مفسران راستین در بین افرادی است که یا به طرق مختلف با امام بودهاند و یا درباره امام نوشته و سخن بر زبان جاری ساختهاند. زیرا عدهای خواسته و یا ناخواسته اینگونه میگویند: چون فلان شخص در کنار امام بوده و یا نسبتی با ایشان دارد پس امام شناس واقعی اوست. واینگونه آن شخص نیز به لطایفالحیلی برای پیشبرد اهدافش در بین مردم از امام میگوید خاطره تعریف میکند.. اینجاست که دیگر کذب و صدق باهم درآمیخته و اندیشه امام دچار تحریف میشود. و لذا یکی از وظایفمان آن است تا با بررسی در بین کسانی که در زمان حیات امام در کنارشان بودهاند و یا در زمان وفاتشان درباره اندیشهها و آثار امام تحقیق نمودهاند آن اشخاص و آثاری را که صداقت به معنای واقعی کلمه رعایت نمودهاند را برای مخاطبان معرفی نماییم تا مخاطبان بتوانند به مرجع اصلی این مسئله رجوع کنند که یقیناً در رأس همه آنها رهبر فرزانهمان امام خامنهای (مدظلهالعال) بهترین مرجع برای این موضوع میباشند.
۴- باید علاوه بر ابعاد اجتماعی زندگی امام از ویژگیهای بارز او در زندگی فردی نیز سخن گفت؛ چون برخی فقط امام را یکبعدی برای مردم تفسیر میکنند و یا به دلیل فضای حاکم بر کشور به این قسم از مختصات زندگی امام پرداختهاند. لذا همانگونه که رهبر عزیز درباره سبک زندگی و اهمیت آن فرمودند باید از خصوصیات فردی آن عارف دلسوخته در سبک زندگی فردیاش نیز سخن گفت که قطعاً بهترین الگو به این جهت برای همگان است. نکته پایانی آنکه قطعاً شما نیز میتوانید به نکات فوق الذکرموارد مهم دیگری نیز اضافه نمایید ولی آنچه مهم به نظر میآید و از همین امروز باید شروع کرد که قطعاً فردا دیر است بهره بردن از ابزار گوناگون و روشهای مختلف در جهت گفتمان سازی اندیشههای ناب امام در بعد فردی و اجتماعی در میان جامعه هدف است تابتوان بدین طریق جلو تحریف و ایجاد انحراف در خط واقعی امام را گرفت و آنگونه که باید امام و اندیشههای متعالی ایشان را در جامعه نشر و ترویج داد.
اخبار مرتبط
- جشن انقلاب در روستای گرموک برگزار شد/تصاویر
- نظر امام (ره) نسبت به آمریکا در سالهای ۴۲-۴۳ چگونه بود
- اتفاقی که اشکهای امام خمینی(ره) را در آورد/ روایت علامه طباطبایی از امام خمینی(ره)
- امام خمینی (ره) ایران اسلامی را در تراز «امالقرای مسلمین» قرار داد/ اجازه تحریف شخصیت امام (ره) را نمیدهیم
- امام (ره)، آمریکا را شیطان بزرگ نامید