سرطان/

چگونه از مبتلا شدن به سرطان جلوگیری کنیم؟

با آموزش خطر سرطان در سطح جامعه مثل استفاده از رژیم غذایی و تغییرات در شیوه زندگی، مثل کاهش وزن و ورزش، می توان نقش کلیدی در پیشگیری از سرطان ایفا نمود.

به گزارش پایگاه خبری سمنا، با پیشگیری می توان از مبتلا شدن به سرطان جلوگیری کرد. پیشگیری اولیه همان؛کاستن خطر ابتلا به سرطان در افراد سالم می باشد و پیشگیری ثانویه شامل مجموعه اقدامات تشخیصی و غربالگری است که با هدف تشخیص زود هنگام  سرطان  در جمعیت مورد هدف انجام می شود.

*پیشگیری اولیه:

با آموزش خطر سرطان در سطح جامعه مثل استفاده از رژیم غذایی و تغییرات در شیوه زندگی، مثل کاهش وزن و ورزش،  می توان نقش کلیدی در پیشگیری از سرطان ایفا نمود.

*پیشگیری ثانویه:

۱-شناسایی برخی از دارو ها که می تواند به کاهش وقوع برخی از سرطان های خاص کمک کند.

۲-افزایش آگاهی نسبت به نقش عوامل ژنتیک در پیدایش سلول های سرطانی و انجام اقدامات غربالگری.
*اقدامات کاهش دهنده خطر سرطان:

۱-مصرف سبزیجات تازه (به خصوص خانواده کلم )، چون غذاهای سرشار از ویتامین وسلولز گیاهی به پیشگیری از برخی سرطانهای خاص جلوگیری می کند.

۲-استفاده زیاد از فیبر، چون غذا های پر فیبر خطر ابتلا به برخی از سرطان ها (پروستات، کولون، پستان) را کاهش می دهد.

۳- مصرف ویتامینA ، چون خطر سرطان مری ، هنجره و ریه را کاهش می دهد .

۴- مصرف ویتامینC ( مرکبات ، کلم بروکلی ) ، چون تصور می شود از بدن در برابر سرطان های معده و مری محافظت می کند

۵- کنترل وزن ، چون چاقی با سرطان رحم ، کیسه ی سفرا ، پستان و کلون ارتباط دارد .

۶-  کاهش مصرف چربی و حذف چربی های حیوانی چون رژیم غذایی پر چرب خطر سرطان پستان ، کلون و پروستات را افزایش می دهد .

۷- استفاده ی کمتر از غذاهای نمک سود شده ، دودی و حاوی نیترات ، چون این مواد با سرطان های مری و معده ارتباط دارد .

۸- ترک سیگار به ویژه سیگار برگ .

۹- عدم مصرف الکل ، چون موارد زیاد الکل می تواند خطر سرطان کبد را بالا ببرد .

۱۰- بیش از حد در معرض آفتاب قرار نگیریم ، از لوازم و لباس های  پوشاننده پوست و از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم .
منبع:کتاب سرطان و مراقبت های پرستاری آن

Go to TOP